Club Excursionista DonaAlpina

Gemma Augé

Gemma Augé, de Sabadell i afincada a Berga, ens va acompanyar a la sortida organitzada per DonaAlpina al Vignemale al juliol de 2012. Hem pogut escalar en alguna ocasió amb ella a Sant Llorenç del Munt i la seva simpatia ens va captivar. Gemma, moltes gràcies per concedir-nos la entrevista i et desitgem lo millor.

A quina edat vas començar a enfilar-te per les muntanyes?

Doncs la veritat, és que sempre m’ha agradat la muntanya, tot i que no podem dir que fes muntanya de debó. Ara, farà un parells d’anys que m' he posat una mica seriosament arrel d’haver començant a escalar i a fer travesses.

D’on et ve aquesta passió?
La meva família són de pagès i sempre m’han incultat l’amor per la natura i els nostre entorn. A més, estiuejo al Berguedà des de petita i allà estem envoltats de muntanyes, impossible no apassionar-se amb la muntanya tenin el Cadí al costat de casa.

A que et dediques princialment, cims, escalada, esquí?
Faig de tot una mica, a l’estiu intento sempre fer cims i travesses, durant l’any faig escalada tant esportiva com via llarga, tot i que he començat fa poc, i també faig esquí alpí… em queda pendent aquest any començar amb els corredors i el esquí de muntanya, estic segura que m’enganxaran!

Quina ha sigut la millor experiència viscuda per a tu fins ara?
Ostres, se’m fa difícil triar, cada muntanya té la seva personalitat i totes tenen el seu encant. Potser per maca podriem dir el Vignemale que el vaig fer amb DonaAlpina i em va enamorar, de via llarga potser triaria la Gam del Bisbe i de travesses… el GR20 de Còrsega.

Quin cim t’agradaria fer?
El Cerví, tot i que crec que em queda una mica lluny encara per tècnica.

Que opines de fer cims de gran alçada amb oxígen?
Respecto totes les opcions, de fet l’ important és la recompensa personal que un s’emporta al fer un cim, per tant cadascú marca els seus objectius i la manera d’aconseguir-los. Evidenment, té molt més mèrit fer-ho sense.

Estas d’acord amb les expedicions comercials?
No massa, està bé perquè acosten la muntanya a gent que potser no ho podria fer, però crec que s’està massificant i perdent l’essencia autèntica. Veure imatges on hi ha cua per fer el Everest, a mi personalmente em fan vergonya.

Que et sembla el projecte 100 cims de la Feec?
No el coneixia, li he fet una ullada i sembla un projecte interessant.

T’aniries a viure a un refugi?
M’ho havia plantejat, però una cosa és passar-hi uns dies i l’altre és viure-hi, no sé com ho portaria després d’un temps.

Que t´enportaries a una illa deserta?
Una barca per poder marxar d’allà... sóc de muntanya el mar no em tira massa.

Truita de patates o pa amb tomaquet?
Ostres, no val un bocata de truita de patates amb pà amb tomàquet ?

I que penses de la evolucio dels refugis que cada cop mes semblen hotels d' alta muntanya amb dutxes, habitacions....? Creus que s'està perdent l'essencia de la muntanya?
Personalment crec que perden en seu encant, ofereixen comoditat és cert, però per no tinc clar que em compensi.

Com animaries a més noies a fer muntanya?
Crec que a DonaAlpina esteu fent una bona tasca en aquest aspecte, básicament a través de posar a l’ abast informació, grups i eines per tal de que altres noies descobreixin aquest món tant apasionant.

I per últim, que t’agradaria trobar a la web de DonaAlpina?
Informació més amplia de les sortides, ressenyes varies, recomanacions de material, guies, etc..

Gemma, t'hem de dir que no podem oferir informació de ssortides, ressenyes i altres perquè la feina d'organitzar els cursos , les sortides, mantenir el grup de facebook "DonaAlpina", "Escaladores DonaAlpina" i pròximament "DonaAlpina Xtrem" ens dona tantíssima feina que hauriem de tenir una persona dedicada tot el dia. Tot això ho hem sense cobrar res, per amor a la muntanya i a les persones.  Moltes gràcies per la teva opinió i sinceritat; t'estem molt agraïdes.

1 gener 2013 by DonaAlpina