Club Excursionista DonaAlpina

Rhut Rodríguez Fenollar

Rhut Rodríguez d' Olot, participa a la organització d'events de DonaAlpina i estem encantades de tenir-la entre nosaltres. Combina la seva feina d'enginyera amb la de mare i alpinista. No li hem dit però estem esperant que els nens siguin una miqueta més grans per enredar-la a fer una expedició femenina al McKinley...

Rhut, A quina disciplina et dediques principalment en el món de la muntanya? Tot just estic descobrint la muntanya, així que no et puc dir una sola activitat, ho provo tot, BTT, escalada, crestes, ferrades, ascensions,...i el millor, ho gaudeixo tot.

Si poguessis agafar-te un any sebàtic, a on aniries? Segurament cap als Alps, allà és molt diferent, ens porten anys llum pel que fa a les activitats de muntanya.

T’emportaries a un home en aquest any sebatic o preferiries anar sola a l’aventura? Crec que la vida et dóna moments per tot, i ara mateix no em podria plantejar cap aventura sense compartir-la amb els que més estimo. Considero que es gaudeix el doble si es pot compartir.

A on t’agradaria perdre’t, a una illa deserta o a un lloc ple de muntanyes? Sense dubtar-ho, muntanyes.

T’agradaria que els teus fills fessin muntanya? No puc negar que m'agradaria i molt, però per mi és important que puguin conèixer el màxim d'opcions possibles, perquè siguin ells els que puguin escollir més endavant. Quan tens passió per alguna cosa, és inevitable transmetre-la als que tens més aprop, així que de moment compartim aquesta afició.

A quin cim t’agradaria pujar? Uff, me'n queden tants...l'últim cop que vaig anar a l'Agulla de Midi, allà lluny em va robar el cor La Dent du Geant, indubtablement la immesitat del Montblach impressiona, però allà lluny d'aquella "massificació" lluia aquella punta, que em vaig autoprometre pujar.

T’agrada pujar els cims per la via normal o cerques algo més? Em tenen "enganxada" les ascensions per les crestes, amb algun passet que et faci estibar corda, no puc evitar emocionar-me al tocar roca.

Hi ha alguna dona alpinista a la que admiris? i algun home? No tinc a cap alpinista concret, perquè en cada història que conec o en cada reportatge que veig en descobreixo de nous. Potser et diria Carme Romeu per ser pionera, o a Catherine Destivelle per les seves fites, i a Iñaki Ochoa de Olza pel seu valor humà.

Que opines de pujar a un 8000 amb oxígen, el consideres vàlid o és un engany? tu pagaries per pujar a un cim amb una expedició comercial? Ho respecto, considero que tot depèn de quina sigui la teva fita, si la teva fita és poder pujar un 8000, endavant. Personalment, preferiria saber que puc pujar perquè en sóc capaç, el meu objectiu és l'autosuperació i que cada ascensió em proporcioni aquell benestar d'haver pujat, d'haver-ho treballat en cada metre que superes.

Penses que les dones poden fer les mateixes activitats a la muntanya que els homes? Sí, sense cap dubte.

Has fet algun curs o sortida amb DonaAlpina? Només n'he fet un curs d'orientació a la Seu d'Urgell.

Que t’agradaria trobar a la web de DonaAlpina? Un lloc de trobada entre persones que viuen la muntanya.

Truita de patates o pa amb pernil? La truita de patates pesa un mica massa per portar-la a la motxila, però és que sóc vegeteriana.

Moltíssimes gràcies Rhut pel teu temps i esperem que tots els teus somins es facin realitat. Petons!!

5 novembre 2012 by DonaAlpina