Club Excursionista DonaAlpina

Susanna Miranda

Sussana, ets feliç amb les muntanyes? t’agrada mes la roca o la muntanya en general?
La base de la meva felicitat es la muntanya, sense ella no tindria sentit la meva existència,en ella en sento plena i lliure, es la  millor teràpia. Sempre he fet muntanya, per lo que la roca és una cosa nova per mi, per lo tant no es pot comparar, tot i que la sensació de via llarga es magnífica, una manera diferent de sentir, de gaudir de formar part d'ella.

quan fa que vas començar i com va anar?
Crec que les meves primeres passes van ser a la muntanya heheh, la ventatja de tenir una familia de poble, per lo tant sempre he estat amunt i abaix fem el cabra a la muntanya, la meva primera Serra va ser la de Gredos, us la recomano i a l'escalada es una historia a part,fa dos anys vaig tenir un accident de muntanya i m'ha quedat una mica limitat el peu, per lo que vaig decidir que me tenia que superar d'alguna manera i el destí em va portar a l'escalada, llàstima no haver-la descobert avanç.

estàs satisfeta amb el que has fet o t’ha quedat algun projecte al tinter?
Jo mai estic satisfeta del que faig, perquè sempre vull mes, els reptes son la meva heroïna, però si orgullosa del que he fet, per lo tant en queda tots els continents per fer i totes les muntanyes per pujar.

on sols anar a escalar amb mes continuïtat?
M'agrada molt Montserrat, sóc montserratina de cap a peus, però reconec que el calcari últimament m'agrada bastant.

prefereixes la via llarga o la via esportiva?
M'agrada l'esportiva per pasar un dia entre col.leges, per apendre, però com les sensacions de la via llarga no hi ha res, ets tu i la roca i el company que el tens en algun lloc hehehe.

sols anar sempre amb els mateixos amics o t’agrada anar variant per conèixer gent?
M'agradaria tenir un grup per poder anar a escalar, però la diosa fortuna encara no m'ha donat l'oportunitat de trobar aquest grup.........res temps al temps

quina via t’ha marcat o agradat mes? la tornaries a repetir?
Curiós que em facis aquesta pregunta, m'hagués quedat amb Josep Mº Andreví a Miranda de can Jorba, només per ser la primera, perquè no la recordo ni molt menys bonica, però l'ultima via llarga  que vaig fer Anglada de Gruillamon a Terradets va ser una mica accidentada, ens va tocar al meu company i a mi recollir la via d'un accident que havia hagut 1 hora avanç i la pressió era evident. M'agradaria repetir-la, per gaudir-la no patir-la.

els teus fills escalen? quin d’ells?
Tinc dos fills, un de 18 i la Judit de 12, aquesta serà que me me muntarà a mi les vies heheh, tot plegat anem juntes a escalar, sempre ens estem barallant, però després riem, "els nervis del directe"

que diries a les noies que volen iniciar-se en la escalada?
Dons els hi diria, que ballin!!, que ballin sobre la pedra!!! i els passos els hi sortiran sols, i molta fortalesa mental, Crec que jo hauré batut el record de caigudes en esportiva, però quan començava a caminar de petita, també vaig caure moltes vegades, però amb el temps era la que sempre guanyava en curses; amb això vull dir que ser és fàcil, només es voler fer-ho.

t’agradaria escalar en algun lloc en concret tipus Yosemite?
M'agrada que me facis aquesta pregunta, se que hi han  paradisos molts propers d'escalada i que per sipisat no faria el llegs d'anar-hi, però el meu objectiu es Australia, tinc sentit que la pedra allà es ufffffff una passadisima, sense contar el continent es clar.

que opines del projecte de DonaAlpina on es promociona els esports de muntanya per les dones?
Com Dona que sóc i lluitadora nata, penso que es un projecte genial!, projecte, jo diria realitat, i us vull felicitar per això

vas estar al segon aniversari de DonaAlpina, t’ho vas passar be? vas conèixer a gent nova?
Vaig estar al segon aniversari de DonaAlpina i la veritat es que me vaig sentir molt be, vaig veure cares conegudes i altres de noves, va ser genial, la projecció i fins el Harlem Shake, vaig riure molt.

que t’emportaries a una illa deserta?
Em portaria un gos, no necessitaria res mes, tot i se puc canviar per una muntanya, es que la sorra me molesta molt heheh

un llibre i una cançó
Ostres difícil, un llibre mmmmm El Señor del Anells i una cançó ufffffff tot i que sóc metalera fins la médula me quedo amb la una de la base de musica "les Cuatre Estacions de Vivaldi".

Moltes gràcies per estar amb nosaltres en el projecte de DonaAlpina i no perdis el teu meravellós somniure que tant ens agrada. Felicitats per ser una gran persona i una gran Dona.

01 octubre 2013 by DonaAlpina